Chowder z lososa a kreviet
Suroviny
600 g losos filety
20 ks krevety
1 ks cibuľa
200 g mrkva
200 g petržlen
1 l vývar rybací
100 ml smotana 33%
50 g maslo
soľ
korenie biele mleté
bazalka
kôpor
Postup prípravy
1
Cibuľu nakrájame najemno, mrkvu a petržlen na kocky, lososa rozrežeme na štyri porcie a krevety očistíme. V hrnci roztopíme maslo, pridáme cibuľu a restujeme dozlatista. Potom pridáme koreňovú zeleninu, jemne ju orestujeme a zalejeme polovicou rybacieho vývaru. Varíme, kým zelenina zmäkne.
2
Druhú polovicu vývaru nalejeme do panvičky s prikrývkou a privedieme k varu. Vložíme lososa, krevety a varíme päť minút. Potom vývar opatrne scedíme do zeleniny. Krevety s lososom necháme v panvičke, aby nevychladli.
3
Polievku prevaríme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou, bielym korením, bazalkou a kôprom. Môžeme servírovať podľa vlastnej fantázie.