OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

recepty

Chowder z lososa a kreviet

Suroviny

600 g losos filety

20 ks krevety

1 ks cibuľa

200 g mrkva

200 g petržlen

1 l vývar rybací

100 ml smotana 33%

50 g maslo

soľ

korenie biele mleté

bazalka

kôpor

Postup prípravy

1

Cibuľu nakrájame najemno, mrkvu a petržlen na kocky, lososa rozrežeme na štyri porcie a krevety očistíme. V hrnci roztopíme maslo, pridáme cibuľu a restujeme dozlatista. Potom pridáme koreňovú zeleninu, jemne ju orestujeme a zalejeme polovicou rybacieho vývaru. Varíme, kým zelenina zmäkne.

2

Druhú polovicu vývaru nalejeme do panvičky s prikrývkou a privedieme k varu. Vložíme lososa, krevety a varíme päť minút. Potom vývar opatrne scedíme do zeleniny. Krevety s lososom necháme v panvičke, aby nevychladli.

3

Polievku prevaríme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou, bielym korením, bazalkou a kôprom. Môžeme servírovať podľa vlastnej fantázie.