OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

recepty pre vegetariánov

TEKVICOVÁ PLNKA:

2 hrnčeky tekvicové pyré

1 hrnček syr Ricotta

1/2 hrnček mlieko

1/2 KL soľ

1/4 KL mletý muškátový oriešok

ŠPENÁTOVÁ PLNKA:

1 hrnček varený špenát

1 hrnček syr Ricotta

1 hrnček syr Mozzarella

2 strúčiky cesnak

podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

OSTATNÉ:

300 g lasagne

1,5 hrnčeky syr Mozzarella strúhaný

podľa chuti  mletá červená paprika, bazalka

1/2 hrnček parmezán strúhaný

 

 

1.Rúru dáme vyhriať na 180°C a zapekaciu misu vymastíme troškou masla.

2.Najskôr si pripravíme tekvicovú plnku. Pomocou kuchynského robota zmiešame tekvicové pyré, syr, mlieko, soľ a muškátový oriešok. Plnku odložíme nabok.

3.Teraz si pripravíme špenátovú plnku. Špenát zmiešame so syrmi, prelisovaným cesnakom, soľou a korením.

4.Lasagne uvaríme podľa návodu na obale, potom ich prepláchneme studenou vodou a začneme skladať.

5.1/3 tekvicovej plnky dáme na spodok, posypeme ju troškou syra Mozzarella a položíme vrstvu lasagní. Potom príde na rad 1/2 špenátovej plnky, syr Mozzarella a opäť lasagne.

6.Ďalej pokračujeme úplne rovnako, až dokým neminieme všetku plnku. Záverečnú vrstvu lasagní posypeme zvyšnou mozzarellou, parmezánom, mletou červenou paprikou a bazalkou. Misu prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre lasagne pečieme približne 40 minút.

7.Potom alobal odstránime a lasagne zapečieme.