TEKVICOVÁ PLNKA:
2 hrnčeky tekvicové pyré
1 hrnček syr Ricotta
1/2 hrnček mlieko
1/2 KL soľ
1/4 KL mletý muškátový oriešok
ŠPENÁTOVÁ PLNKA:
1 hrnček varený špenát
1 hrnček syr Ricotta
1 hrnček syr Mozzarella
2 strúčiky cesnak
podľa chuti soľ, mleté čierne korenie
OSTATNÉ:
300 g lasagne
1,5 hrnčeky syr Mozzarella strúhaný
podľa chuti mletá červená paprika, bazalka
1/2 hrnček parmezán strúhaný
1.Rúru dáme vyhriať na 180°C a zapekaciu misu vymastíme troškou masla.
2.Najskôr si pripravíme tekvicovú plnku. Pomocou kuchynského robota zmiešame tekvicové pyré, syr, mlieko, soľ a muškátový oriešok. Plnku odložíme nabok.
3.Teraz si pripravíme špenátovú plnku. Špenát zmiešame so syrmi, prelisovaným cesnakom, soľou a korením.
4.Lasagne uvaríme podľa návodu na obale, potom ich prepláchneme studenou vodou a začneme skladať.
5.1/3 tekvicovej plnky dáme na spodok, posypeme ju troškou syra Mozzarella a položíme vrstvu lasagní. Potom príde na rad 1/2 špenátovej plnky, syr Mozzarella a opäť lasagne.
6.Ďalej pokračujeme úplne rovnako, až dokým neminieme všetku plnku. Záverečnú vrstvu lasagní posypeme zvyšnou mozzarellou, parmezánom, mletou červenou paprikou a bazalkou. Misu prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre lasagne pečieme približne 40 minút.
7.Potom alobal odstránime a lasagne zapečieme.